Handige tips om voedsel beter te bewaren

Haal meer uit je boodschappen door de onderstaande bewaartips op te volgen:

  • Zet je koelkast op 4ºC.
  • Houd zoveel mogelijk dezelfde indeling aan, zodat je altijd weet waar je iets terug kunt vinden.
  • Zet producten die het snelst op moeten, vooraan.
  • Zorg bij restjes ervoor dat je je eten zo snel mogelijk weer in de koelkast zet en dat je het goed afsluit in een lekdichte Ruimtekom of Ruimteschaaltje. Laat restjes eerst afkoelen door ze in kleine porties te verdelen of gebruik een Ruimtekom met koud water. Zet ze wel binnen 2 uur in de koelkast.
  • Rauwe producten (zoals vlees en vis) zet je in een Coolsmart onderin de koelkast, boven de plek van de groentelade (die je eventueel eruit gehaald heb en vervangen door verschillende Ventismarts om je groentes/fruit in te bewaren), daar is het het koudst.
  • Zorg dat je koelkast op 4 graden staat. Producten bederven dan veel minder snel.
  • Kliekjes kun je in een lekdichte Ruimtekom of Ruimteschaaltje 2 dagen bewaren in de koelkast. De meeste producten kan je in een Diepvries Doos Plus ongeveer 3 maanden invriezen zonder kwaliteitsverlies.
  • Je kunt de houdbaarheid van groenten verlengen door ze eerst kort te koken (2 minuten) voordat je ze gaat invriezen in een Diepvries Doos Plus. Je kunt de groente nu nog maanden bewaren.
  • Brood droogt uit in de koelkast. Bewaar het daarom afgesloten in BreadSmart Plus. Of vries het in.

De ideale koelkastindeling

Hieronder zie je hoe je je koelkast zo indeelt dat producten langer goed blijven. En je ziet hoe lang je geopende producten kunt bewaren.

De ideale koelkastindeling

De ideale koelkastindeling

Plaats een reactie